ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Δύο Ιταλοί νεκροί από το ISIS

Λιβύη: Δύο Ιταλοί νεκροί από το ISIS

Οι δυο Ιταλοί, εργάζονταν για την ιταλική οικοδομική εταιρία Bonatti και είχαν απαχθεί, μαζί με άλλους δυο συναδέλφους τους, τον Ιούλιο του 2015

Δύο Ιταλοί δολοφονήθηκαν στην Σαμπράτα της Λιβύης κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δυο Ιταλοί, τα ονόματα των οποίων είναι Σαλβατόρε Φαΐλα και Φάουστο Πιάνο, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, εργάζονταν για την ιταλική οικοδομική εταιρία Bonatti και είχαν απαχθεί, μαζί με άλλους δυο συναδέλφους τους, τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούσαν τους δυο Ιταλούς ως ανθρώπινες ασπίδες.

Όπως αναφέρει σε ανακοινωθέν του το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, προς το παρόν το μόνο στοιχείο στην διάθεση των αρχών, είναι οι εικόνες της ανταλλαγής πυροβολισμών στην Σαμπράτα, που τράβηξαν ξένοι εικονολήπτες.

Οι σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι η Ιταλία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ετοιμάζεται να ηγηθεί διεθνούς συμμαχίας για την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Λιβύη, κατά των μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις