ΚΟΣΜΟΣ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Σοκάρει επιστολή για εξαφανισμένα προσφυγόπουλα και ασυνόδευτα ανήλικα!

Συμβούλιο της Ευρώπης: Σοκάρει επιστολή για εξαφανισμένα προσφυγόπουλα και ασυνόδευτα ανήλικα!

Γροθιά στο στομάχι της Ευρώπης του δήθεν ανθρωπισμού, ρίχνει ηεπιστολή του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιον Ζάγκλαντ. Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, περισσότερα από 10.000 προσφύγων έχουν εξαφανισθεί και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη τους.

Για την «αλήθεια» που πονάει και ουδείς από τους ηγέτες της Δύσης θέλει να την… ξέρει, αποφάσισε να μιλήσει γραπτώς ο Ζάγκλαντ μέσω μιας επιστολής η οποία είχε παραλήπτες τους 47 ηγέτες των κρατών – μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το Reporter, ο Ζάγκλαντ αναφέρει στην επιστολή του: «Η παροχή προστασίας σ’ αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να γλυτώσουν τις συνέπειες του πολέμου, τις διώξεις και την τυφλή βία, θα πρέπει ν’ αποτελέσει προτεραιότητα, για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Αποκαλύπτει ο Γενικός Γραμματέας πως: «Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τα παιδιά των προσφύγων τοποθετούνται σε κέντρα κράτησης, μετά εξαφανίζονται και κατόπιν είναι βέβαιον ότι πέφτουν θύματα βίας, κακοποίησης, εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίας των οργάνων τους»!

Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία που παραθέτει ο Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, τα περισσότερα από τα 300.000 παιδιά που έφτασαν το 2015 στην Ευρώπη ήταν ασυνόδευτα!!!

Και…

Το ένα τρίτο των μεταναστών και αιτούντων άσυλο που πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, ήταν παιδιά!