ΚΟΣΜΟΣ

Ο πιο τρομακτικός ζωολογικός κήπος του κόσμου: Άγρια ζώα δίπλα σε κουφάρια (videos+photos)

Ο πιο τρομακτικός ζωολογικός κήπος του κόσμου: Άγρια ζώα δίπλα σε κουφάρια (videos+photos)

Ούτε τα ζώα κατάφεραν να γλιτώσουν από τον παραλογισμό του πολέμου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ιδιοκτήτης μάλιστα ενός εκ των πέντε ζωολογικών κήπων της περιοχής, δημοσίευσε φρικιαστικές φωτογραφίες, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια και αναζητώντας αγοραστές πρόθυμους να φροντίσουν τα ζώα που λιμοκτονούν.

Ο Μοχάμαντ Οουέιντα οργάνωνε κάποτε εκπαιδευτικές και οικογενειακές εκδρομές στο ζωολογικό κήπο που διατηρούσε στο Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Όμως ο πόλεμος και οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε είχαν ως αποτέλεσμα η επιχείρησή του να μετατραπεί σε μια αξιοθρήνητη «συλλογή» 15 κάτισχνων και πεινασμένων ζώων.

«Πρέπει να τα πουλήσω για να τα σώσω», τονίζει ο 24χρονος Οουέιντα, καθισμένος κοντά στο κλουβί μιας τίγρης που δεν έχει φάει τίποτα εδώ και τέσσερις ημέρες.

Την ίδια ώρα, περίπου 200 ζώα, ορισμένα από τα οποία τα είχε εισαγάγει παράνομα από τις σήραγγες που συνδέουν την Αίγυπτο με το παλαιστινιακό έδαφος, έχουν πεθάνει από την πείνα στο ζωολογικό κήπο μετά τον πόλεμο των επτά εβδομάδων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, το καλοκαίρι του 2014.

Ο Οουέιντα ταρίχευσε μάλιστα 15 από τα νεκρά ζώα - όπως ένα λιοντάρι, μια τίγρη και έναν χιμπατζή - και τα εξέθεσε για να μπορούν τα μικρά παιδιά να τα αγγίζουν και να τα χαϊδεύουν. Όμως και οι επισκέπτες πλέον είναι ελάχιστοι…

Όπως χαρακτηριστικά εκμυστηρεύτηκε, διαπραγματεύεται για να πουλήσει την πεινασμένη τίγρη, έναντι 23.000 δολαρίων, σε έναν κάτοικο της Γάζας, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την εκτροφή λιονταριών. Πουλάει όμως και άλλα, όχι τόσο επικίνδυνα ζώα, όπως μια στρουθοκάμηλο, μια χελώνα και έναν πελεκάνο…

Σχετικές ειδήσεις