ΗΠΑ: «Στρατηγικός σύμμαχος στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα»

Την απόφαση για απαγόρευση απόπλου πλοίων από τα Ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα χαιρετίζουν οι βουλευτές...

Την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση απόπλου πλοίων από τα Ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη Γάζα χαιρετίζουν οι  συμπρόεδροι του «Ελληνικού Συνδέσμου»  στο αμερικανικό Κογκρέσο, η Δημοκρατική Κάρολιν Μαλόνι και ο Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης, με κοινή δήλωσή τους.  

Ειδικότερα, ο ομογενής βουλευτής από τη Φλόριντα και η γνωστή φιλέλληνας βουλευτής από τη Νέα Υόρκη  στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν ότι η  απόφαση της Ελλάδας αντανακλά τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και στην περιφερειακή σταθερότητα και είναι σύμφωνη με την άποψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κουαρτέτου.

Αναλυτικότερα, οι δύο βουλευτές επισημαίνουν «Επικροτούμε τη γενναιόδωρη προσφορά της Ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μέσω υφιστάμενων διαύλων» .

Επιπλέον, τα δύο μέλη της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι ένας «στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος"  των ΗΠΑ  για την εδραίωση της σταθερότητας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης  σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο».