ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Πληροφορίες για δέκα νεκρούς στις εκρήξεις του μετρό

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Πληροφορίες για δέκα νεκρούς στις εκρήξεις του μετρό

Στους επιβεβαιωμένους 13 νεκρούς από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έρχονται να προστεθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για 10 νεκρούς από τις επιθέσεις στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Russia Today, από την έκρηξη στο σταθμό Μάλμπεκ που ακολούθησε της επίθεσης στο αεροδρόμιο, έχουν χάσει τη ζωή τους 10 άνθρωποι. Την είδηση μεταδίδει και το βελγικό δίκτυο BVTM.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

metro2

Εν τω μεταξύ, το φλαμανδικό βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT μεταδίδει πως οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών επρόκειτο για έργο τρομοκράτη αυτοκτονίας. Όπως προσθέτει το Belga, πριν τις εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρόμιου.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο RTBF, έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις αρχές, κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.

"Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο - το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί", σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες