ΚΟΣΜΟΣ

Εμπόλεμη ζώνη οι Βρυξέλλες: Πυροβολισμοί, εκρήξεις και συλλήψεις υπόπτων

Εμπόλεμη ζώνη οι Βρυξέλλες: Πυροβολισμοί, εκρήξεις και συλλήψεις υπόπτων

Σε «αστακό» έχει μεταβληθεί η πρωτεύουσα της Ευρώπης, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, διαρκείς ελέγχους και τους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή Σκάρμπεκ και σύλληψη ενός ατόμου

Εκατοντάδες αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού έχουν κατακλύσει όλα τα κεντρικά σημεία ελέγχοντας υπόπτους και αντικείμενα που μπορεί να παραπέμπουν σε τρομοκρατία.

Μετά τη σύλληψη στη Γαλλία, συνελήφθη ένα άτομο στην περιοχή Φόρεστ. Ο άνδρας, Τοφίκ Α., τραυματίστηκε στο πόδι από αστυνομικά πυρά.

Στο Σεντ-Ζιλ, ένας άνδρας ονόματι Σαλάχ Α. συνελήφθη.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στο Σκαρμπέκ, από όπου ακούστηκαν εκρήξεις στην αρχή της επιχείρησης -οι οποίες ήταν πιθανότατα ελεγχόμενες από την αστυνομία.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα που έβγαινε από το τραμ κοντά στην πλατεία Μεζέρ στο Σκαρμπέκ. Ο άνδρας, ο οποίος είναι τραυματισμένος στο πόδι, συνελήφθη.

Η επιχείρηση διεξήχθη κοντά στην πλατεία Meiser στην οποία συμμετείχαν ειδικές μονάδες ασφαλείας του RTBF. Την ώρα μάλιστα της επιχείρησης ένα τραμ που διερχόταν από το σημείο εκκενώθηκε από επιβάτες.

«Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην περιοχή», είπε προειδοποιώντας τους δημοσιογράφους που έσπευσαν στο σημείο ένας αστυνομικός, καλώντας τους να απομακρυνθούν.

Ο Bernard Clerfayt, δήμαρχος του Schaerbeek δήλωσε σχετικά ότι ένα άτομο που συνδέεται με τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, σύμφωνα με αναφορά του Independent, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Η επιχείρηση στο Σκάρμπεκ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:30, ώρα Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ:

Σχετικές ειδήσεις