ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν παρατείνει τη θητεία του Ραμζάν Καντίροφ ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας

Ο Πούτιν παρατείνει τη θητεία του Ραμζάν Καντίροφ ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας
O ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, παρέτεινε σήμερα τη θητεία του Ραμζάν Καντίροφ ως επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, παρά τις έντονες κριτικές της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει την παραίτησή του εδώ και μήνες.Η θητεία του Καντίροφ ο οποίος κυβερνά με σιδηρά πυγμή την Τσετσενία από το 2007 λήγει στις 5 Απριλίου, αλλά η εκλογή του νέου προέδρου της Τσετσενίας δεν θα διεξαχθεί πριν από τον Σεπτέμβριο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αρχικά για τους Τσετσένους, (...) υπέγραψα σήμερα διάταγμα για τον διορισμό σας στη θέση του μεταβατικού ηγέτη της Δημοκρατίας της Τσετσενίας», δήλωσε ο κ. Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ραμζάν Καντίροφ στο Κρεμλίνο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ρώσικη τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως «ελπίζει' ότι ο κ. Καντίροφ θα είναι υποψήφιος στις εκλογές τον Σεπτέμβριο και πως «ο λαός της Τσετσενίας θα εκτιμήσει όπως αξίζει» τα όσα έκανε για την κατεστραμμένη αυτή περιοχή μετά από δύο αιματηρούς πολέμους με τη Μόσχα το 1990 και το 2000.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε ωστόσο τον Καντίροφ να έχει "πιο στενό συντονισμό" με τις ομοσπονδιακές αρχές στον τομέα της ασφάλειας και "να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την τήρηση των ρωσικών νόμων σε όλους τους τομείς" στην Τσετσενία.

Σχετικές ειδήσεις