ΚΟΣΜΟΣ

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό και την Τετάρτη

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό και την Τετάρτη

Όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη (30/03) εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ

To διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ θα παραμείνει κλειστό για τους επιβάτες και την Τετάρτη (30/03), ανακοίνωσε απόψε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις, για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από τις Βρυξέλλες, αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου» ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η εταιρεία Brussels Airport.

«Μια διαδικασία προσομοίωσης που προέβλεπε τη μερική επαναλειτουργία του, κατά τη διάρκεια της οποίας άνοιξαν ορισμένες θυρίδες ελέγχου των εισιτηρίων σε ένα κτίριο του αερολιμένα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (29/03) και η Brussels Airport θέλει να μελετήσει περαιτέρω τα αποτελέσματα», εξήγησε μία εκπρόσωπος τύπου με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση να μην λειτουργήσει το αεροδρόμιο «δεν είναι συνέπεια της προσομοίωσης, που ολοκληρώθηκε στις 17.00» ώρα Βρυξελλών (18.00 ώρα Ελλάδας), διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου Άνκε Φράνσεν, διευκρινίζοντας ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής δεν θα είναι γνωστά πριν από την Τετάρτη (29/03) το πρωί.

Επιπλέον, η εταιρεία Stib, που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του την 22α Μαρτίου.

Ρoή Ειδήσεων