ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Λιγοστεύουν οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο

ΗΠΑ: Λιγοστεύουν οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο

Δύο Λίβυοι που κρατούνταν επί χρόνια στηναμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμομεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Σενεγάλη, σε άλλη μια κίνηση της Ουάσινγκτον με τελικό σκοπότο κλείσιμο της φυλακής αυτής,ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Οι δύο άνδρες ήταν οι πρώτοι από μια ομάδα περίπου 12 κρατούμενων που πρόκειται να μεταφερθούν εντός των επόμενων ημερών σε τουλάχιστον δύο χώρες οι οποίες δέχτηκαν να τους φιλοξενήσουν, είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

"Το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει σήμερα τη μεταφορά του Σάλεμ Άμπντου Σαλάμ Γερέμπι και του Όμαρ Χαλίφ Μοχάμεντ Άμπου Μπάκερ Ματζούρ Ούμαρ από το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο στη Σενεγάλη" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πλέον, στη φυλακή της βάσης απομένουν 89 κρατούμενοι.

"Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μειώσουμε τον αριθμό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο και να κλείσουμε τις εγκαταστάσεις με υπεύθυνο τρόπο που θα προστατεύει την εθνική ασφάλειά μας" τόνισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αφού είχε ολοκληρωθεί η μεταγωγή των δύο Λίβυων στη Σενεγάλη.

Σχετικές ειδήσεις