ΚΟΣΜΟΣ

«Είπε ψέματα στη Βουλή ο γιος του Μέρντοκ»

«Είπε ψέματα στη Βουλή ο γιος του Μέρντοκ»
Ο Τζέιμς Μέρντοκ, τρίτος τη τάξει στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του πατέρα του, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών όταν...

Ο Τζέιμς Μέρντοκ, τρίτος τη τάξει στην αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του πατέρα του, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών όταν πρώην υφιστάμενοί του τον κατηγόρησαν ότι είπε ψέματα ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που ερευνά το σκάνδαλο.

Ο μικρότερος γιος του Μέρντοκ δήλωσε ενώπιον της επιτροπής την περασμένη Τρίτη ότι δεν γνώριζε τίποτα για ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που αποδείκνυε ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές από την εφημερίδα News of the World δεν ήταν έργο ενός μόνο ρεπόρτερ, αλλά μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική.

Σε ανακοίνωσή τους οι δύο άντρες, ο Κόλιν Μίλερ, πρώην συντάκτης της εφημερίδας και ο πρώην νομικός σύμβουλος της News International ισχυρίζονται το αντίθετο.

"Για να αποσαφηνίσουμε αυτά που ελέχθησαν ενώπιον της επιτροπής, θέλουμε να τονίσουμε ότι η μνήμη του κ. Μέρντοκ τον απατά", επισημαίνουν δύο πρώην εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του αμερικανού μεγιστάνα.


Ο ίδιος ο Τζέιμς Μέρντοκ διαψεύδει και εμμένει στις δηλώσεις που έκανε ενώπιον της επιτροπής

"Είναι σίγουρο πως αν οι δηλώσεις του κ. Μίλερ είναι διαφορετικές από αυτές του κ. Μέρντοκ θα ζητήσουμε από τον τελευταίο διευκρινίσεις", υπογράμμισε ο πρόεδρος της επιτροπής του κοινοβουλίου Τζον Γουιτινγκντέιλ.

Ήδη η επιτροπή έχει ζητήσει από τον 38χρονο Τζέιμς Μέρντοκ να απαντήσει γραπτώς σε ορισμένες ερωτήσεις που τα μέλη της δεν πρόλαβαν να του υποβάλουν.

Πάντως ο Γουιτινγκντέιλ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή.