ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε πώς η Ρωσία «τσακίζει» τον ISIS στη Συρία – Βίντεο ντοκουμέντο

Δείτε πώς η Ρωσία «τσακίζει» τον ISIS στη Συρία – Βίντεο ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τη Ρωσία αποκαλυπτικά βίντεο που αποτυπώνουν σε πρώτο πλάνο τις επιθέσεις ρωσικών ελικοπτέρων τύπου “Mil Mi-28NE Night Hunter” εναντίον οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρία.

Τα πλάνα των βίντεο είναι τόσο κοντινά, που σε κάποιες περιπτώσεις, διακρίνονται ξεκάθαρα τζιχαντιστές να τρέχουν προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τα οχήματα, δευτερόλεπτα πριν οι στόχοι πληγούν από τους πυραύλους.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τον Dmitry Rogozin, αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας και επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου στρατιωτικής βιομηχανίας, τα Mi-28NE χρησιμοποιούν κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα τύπου Ataka, εναντίον θωρακισμένων οχημάτων και φορτηγών του ISIS.

Οι στόχοι πλήττονται από διάφορες αποστάσεις, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις πέραν των 5 χιλιομέτρων, καθώς κινούνται με ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Εκτός από βίντεο με επιθέσεις εναντίον οχημάτων, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός δημοσίευσε και βίντεο από καταστροφή σταθερών στόχων, όπως ένα οχυρό κι ένα καταφύγιο τζιχαντιστών.

Τα ελικόπτερα Mil Mi-28NE που δραστηριοποιούνται στη Συρία, είναι όλα εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, που καταστέλλουν εύκολα το σύστημα καθοδήγησης αντιαεροπορικών πυρών MANPADS, είτε πρόκειται για τα σοβιετικής κατασκευής Strela-2 και Igla-1, ή τα κινεζικής HN-5 , τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στην κατοχή των τζιχαντιστών.

Source: RT.com

Σχετικές ειδήσεις