ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική αντιπολίτευση κατά Ερντογάν: Διεστραμμένος πολιτικός και σεξουαλικά διεστραμμένος άνθρωπος

Τουρκική αντιπολίτευση κατά Ερντογάν: Διεστραμμένος πολιτικός και σεξουαλικά διεστραμμένος άνθρωπος

«Καταραμένοι είναι εκείνοι που εξυβρίζουν με πολιτικό στυλ»αντεπιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος

Ένα σχόλιο στο οποίο προέβη ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης εναντίον μιας υπουργού, το οποίο κρίθηκε σεξιστικό, τροφοδότησε όλη την εβδομάδα μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και σειρά αντεγκλήσεων στην χώρα, ενώ σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να υπερασπιστεί τις γυναίκες.

Η διαμάχη ξεκίνησε την Τρίτη (05/04), όταν ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταφέρθηκε εναντίον της υπουργού για θέματα Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, Σεμά Ραμαζάνογλου, στην οποία πρόσαψε ότι χειρίστηκε λανθασμένα μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε θρησκευτικά σχολεία.

«Η υπουργός για θέματα Οικογένειας, δεν έχει μιλήσει, σκύβει μπροστά σε ορισμένους» τόνισε ο ίδιος.

Θεωρώντας ότι η δήλωση αυτή έχει σεξουαλικά υπονοούμενα, ο επικεφαλής του τουρκικού Κράτους απάντησε αμέσως. «Ο διεστραμμένος που διέπραξε αυτές τις σεξουαλικές κακοποιήσεις βρίσκεται στην φυλακή. Τώρα, τι θα κάνουμε με τους διεστραμμένους πολιτικούς;» αντεπιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Καταραμένοι είναι εκείνοι που εξυβρίζουν με πολιτικό στυλ» πρόσθεσε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Σεμά Ραμαζάνογλου, μια από τις λίγες γυναίκες που έχουν αναλάβει υπουργικό θώκο στην τουρκική κυβέρνηση, κατέθεσε μήνυση εναντίον του Κιλιτσντάρογλου ζητώντας αποζημίωση ύψους 50.000 τουρκικών λιρών (15.000 και πλέον ευρώ) για πρόκληση «ψυχικής οδύνης».

Ο Κιλιτσντάρογλου υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του, υποστηρίζοντας ότι δεν ενείχαν κανένα σεξουαλικό υπονοούμενο και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι είναι ένας «διεστραμμένος πολιτικός» κι επιπλέον «σεξουαλικά διεστραμμένος» άνθρωπος.

«Υπάρχουν πολλές λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς αυτού τους είδους τους ανθρώπους, όμως η ευγένεια μου δεν μου επιτρέπει να τις προφέρω» του απάντησε ο Ερντογάν εξερχόμενος από ένα τέμενος στην Κωνσταντινούπολη όπου παρακολούθησε την εβδομαδιαία προσευχή, ενώ κατήγγειλε την «προσβολή όλων των γυναικών της Τουρκίας».

Σχετικές ειδήσεις