ΚΟΣΜΟΣ

Germanwings: Εναντίον της σχολής όπου εκπαιδεύτηκε ο Λούμπιτς στράφηκαν οι συγγενείς των θυμάτων

Germanwings: Εναντίον της σχολής όπου εκπαιδεύτηκε ο Λούμπιτς στράφηκαν οι συγγενείς των θυμάτων

Περίπου 80 οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους A320 της Germanwings το 2015 κατέθεσαν την Τετάρτη (13/4) προσφυγή ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ σε βάρος της σχολής όπου εκπαιδεύτηκε ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος προκάλεσε την τραγωδία, γνωστοποίησαν οι δικηγόροι τους.

Η σχολή Airline Training Center Arizona (ATCA), που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, είναι θυγατρική της εταιρείας Lufthansa, στην οποία επίσης ανήκει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Germanwings.

Οι οικογένειες προσάπτουν στην σχολή ότι έκανε δεκτό τον Αντρέας Λούμπιτς στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, αν και το ιατρικό πιστοποιητικό που κατέθεσε ο υποψήφιος περιλάμβανε μια υποσημείωση σύμφωνα με την οποία το έγγραφο δεν θα ήταν πλέον έγκυρο στην περίπτωση που ο πιλότος υφίστατο νέο καταθλιπτικό επεισόδιο, επισήμανε το δικηγορικό γραφείο Kreindler & Kreindler, που αντιπροσωπεύει τις οικογένειες μαζί με άλλα δικηγορικά γραφεία της Ευρώπης.

Ο Λούμπιτς έγινε δεκτός στη σχολή ATCA τον Νοέμβριο του 2010 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις αρχές Μαρτίου του 2011.

Την 24η Μαρτίου 2015 έριξε εκούσια το αεροσκάφος της Germanwings στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 149 επιβαίνοντες και ο ίδιος.

«Η ATCA επέδειξε αμέλεια, απερισκεψία κι ελαφρότητα» καθώς δεν διερεύνησε τους λόγους για τους οποίους αυτή η σημείωση υπήρχε στο ιατρικό πιστοποιητικό, εκτιμούν οι οικογένειες, σύμφωνα με το έγγραφο της προσφυγής, το οποίο περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Αυτή η σημείωση ήταν μια ξεκάθαρη προειδοποίηση για το γεγονός ότι ο Λούμπιτς είχε ένα ιστορικό άλυτων προβλημάτων» δήλωσε ο Μπράιαν Αλεξάντερ, του γραφείου Kreindler & Kreindler, σε ένα δελτίο τύπου.

«Το παρελθόν του Λούμπιτς, το οποίο στιγμάτισε η κατάθλιψη και μια πνευματική αστάθεια, τον καθιστούσε μια ωρολογιακή βόμβα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μαρκ Μόλερ, δικηγόρος στην ίδια εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις