ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί στο Τέξας από τις σαρωτικές πλημμύρες (pics+vid)

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί στο Τέξας από τις σαρωτικές πλημμύρες (pics+vid)

Τουλάχιστον 9.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα, μια ραγδαία μείωση σε σύγκριση με τα 100.000 νωρίτερα, ανέφερε η CenterPoint Energy

Την ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους στοίχισαν οι πλημμύρες που σάρωσαν το Χιούστον του Τέξας και την ευρύτερη περιοχή την Δευτέρα (18/04), μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Την Τρίτη (19/04) δεκάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά και επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ABC News, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα στην πόλη ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του σε τροχαίο στα περίχωρα της πόλης.

Ακόμη, το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι ένας εκπαιδευτικός απεβίωσε στην κομητεία Ουόκερ και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην κομητεία Όστιν.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ κήρυξε τη Δευτέρα (18/04) εννιά κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που θα επιτρέψει να επιστρατευτούν επιπλέον μέσα και πόροι. Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διασώθηκαν.

Παράλληλα, τουλάχιστον 9.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα ενώ σε ισχύ θα παραμείνει ο συναγερμός για πλημμύρες στο Χιούστον έως και την Τετάρτη (19/04).

Χθες σε διάστημα μίας ώρας το ύψος της βροχής ανήλθε σε 10 εκατοστά, γνωστοποίησε το μετεωρολογικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις