ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Γερμανία: Κρατούσε επί χρόνια στην απομόνωση την κόρη της με νοητική υστερηση

Σοκ στην Γερμανία: Κρατούσε επί χρόνια στην απομόνωση την κόρη της με νοητική υστερηση

Αντικρίζοντας τον δικαστικό κλητήρα, η 50χρονη πήδηξε από τον δεύτερο όροφο στο κενό του κλιμακοστασίου, προφανώς για να βάλει τέλος στη ζωή της

Η γερμανική αστυνομία διέσωσε μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από νοητική υστέρηση, την οποία κρατούσε απομονωμένη επί πολλά χρόνια η ίδια η μητέρα της που προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Η 26χρονη γυναίκα ήταν κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στο Ρόζενχαϊμ, κοντά στο Μόναχο και η κατάστασή της δεν ήταν καλή, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Ζόνταγκ.

«Γύρω στις 10 το πρωί» ένας δικαστικός κλητήρας πήγε στο διαμέρισμα για να κάνει έξωση στην ένοικο, μια γυναίκα περίπου 50 ετών, είπε ο Ζόνταγκ στον τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο Rosenheim24, κάνοντας λόγο για μια «θλιβερή» και «τραγική» υπόθεση.

Αντικρίζοντας τον δικαστικό κλητήρα, η 50χρονη πήδηξε από τον δεύτερο όροφο στο κενό του κλιμακοστασίου, για να βάλει τέλος στη ζωή της. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Μέσα στο διαμέρισμα, που ήταν γεμάτο με σκουπίδια, οι αστυνομικοί είδαν ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη και την έσπασαν για να ανοίξει. «Στο δωμάτιο βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα για την οποία υποθέτουμε ότι είναι η κόρη της 50χρονης και φαίνεται ότι ζούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως για χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες», ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Οι δύο γυναίκες ζούσαν μόνες στο διαμέρισμα. Ένας γείτονας είπε ότι ο ίδιος διαμένει εκεί από το 2003 και δεν είχε δει ποτέ την κόρη, η οποία μεταφέρθηκε πλέον σε ψυχιατρική κλινική.