ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Νέα Γουινέα

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Νέα Γουινέα
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην Παπούα Νέα Γουινέα. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 39 χλμ...

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην Παπούα Νέα Γουινέα. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 39 χλμ στην περιοχή της Νέας Ιρλανδίας, γνωστή για τη σεισμική και την ηφαιστειακή της δραστηριότητα, ανακοίνωσε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Αυστραλίας.

«Μπορεί να προκλήθηκαν μικρές ζημιές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αλλά τα νησιά αυτά είναι αρκετά αραιοκατοικημένα», δήλωσε ο σεισμολόγος Χιου Γκλάνβιλ.

«Όταν το μέγεθος είναι μικρότερο των 6,5 βαθμών δεν εκδίδουμε προειδοποίηση για τσουνάμι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,2 βαθμοί και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 794 χλμ από την πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι.

Η περιοχή αυτή, στην οποία υπάρχουν πολλά ενεργά ηφαίστεια, βρίσκεται στη «ζώνη της φωτιάς» του Ειρηνικού όπου συναντώνται πολλές τεκτονικές πλάκες. Είναι μια από τις περιοχές του κόσμου με τους συχνότερους σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.