ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου (vid)

Νορβηγία: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου (vid)

Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, στη Νορβηγία καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρείας Statoil

Νεκροί εντοπίστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νορβηγία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, με ανάρτηση της στο twitter έκανε λόγο για «φρικτά νέα».

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας αποφάσισε να καθηλώσει όλα τα ελικόπτερα του ιδίου τύπου με αυτό που συνετρίβη σήμερα στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι είδαν το στροφείο του Super Puma να ξεκολά από το ελικόπτερο λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή. Το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση NRK ότι το στροφείο βρέθηκε στην ξηρά, σε απόσταση 200-300 μέτρων από την καμπίνα του ελικοπτέρου η οποία έχει βυθιστεί στη θάλασσα.

Με ανακοίνωσή του στο Twitter το κέντρο διευκρίνισε ότι έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις διάσωσης. Έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα 11 πτώματα, όμως οι αρχές θεωρούν ότι και οι 13 επιβαίνοντες στο ελικόπτερο είναι νεκροί.

Από τους 11 επιβάτες και τα δύο μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου της εταιρείας Statoil, το οποίο επέστρεφε στην ξηρά από την εξέδρα άντλησης πετρελαίου Gullfaks B, οι 11 ήταν Νορβηγοί, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός.

«Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς», πρόσθεσε το κέντρο. Η Statoil ανακοίνωσε ότι μετά το δυστύχημα διακόπηκαν οι εργασίες άντλησης στην εξέδρα Gullfaks B, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το στροφείο αποκολλήθηκε από το ελικόπτερο στον αέρα.

Η πρωθυπουργός και ο βασιλιάς της Νορβηγίας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, στα δυτικά του Μπέργκεν, πετούν πολύ συχνά ελικόπτερα που μεταφέρουν εργαζομένους από και προς τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην περιοχή ήταν καλές.

Σχετικές ειδήσεις