ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα (30/4) στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα (30/4) στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές έγιναν σήμερα στο Χαλέπι, στα βόρεια της Συρίας, καθώς η πολεμική ένταση συνεχίζεται για 9η συνεχόμενη ημέρα, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 250 αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ωστόσο, το αναφερόμενο παρατηρητήριο δε διευκρίνισε αν τα μαχητικά που έκαναν τους βομβαρδισμούς ήταν συριακά ή ρωσικά.

Οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων κατά περιοχών στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή 140 αμάχων, μεταξύ αυτών και 19 παιδιών, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Από την άλλη μεριά, οι βομβαρδισμοί των ανταρτών κατά περιοχών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν κοστίσει τη ζωή 96 αμάχων, μεταξύ αυτών και 21 παιδιών υποστηρίζει το παρατηρητήριο.

Νεκροί τουλάχιστον έξι Κούρδοι πολιτοφύλακες από βομβιστική επίθεση στην πόλη Καμισλί

Τουλάχιστον έξι Κούρδοι σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι Κούρδοι, ήταν μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας, που δρουν στην αναφερόμενη πόλη.

Η έκρηξη είχε ως στόχο σημείο ελέγχου της κουρδικής δύναμης, με συνέπεια και τον τραυματισμό άλλων πέντε Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των «Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού» (YPG) ελέγχουν μεγάλες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, συμπεριλαμβανομένης και της επαρχίας Χασάκα.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση. Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες, πραγματοποιεί συνήθως βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις