ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2016: Μόνος ο Τραμπ στη διεκδίκηση του χρίσματος - Αποσύρεται ο Κέισικ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ 2016: Μόνος ο Τραμπ στη διεκδίκηση του χρίσματος - Αποσύρεται ο Κέισικ

Ο 63χρονος Κέισικ, δεσμευόταν μόλις μία ημέρα νωρίτερα πως θα συνέχιζε την προσπάθεια, παρά το ότι ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εγκατέλειψε την κούρσα

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών καθώς ο Τζον Κέισικ ανέστειλε την εκστρατεία να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μεταδίδουν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico.

Ο 63χρονος Κέισικ, κυβερνήτης του Οχάιο και πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, δεσμευόταν μόλις μία ημέρα νωρίτερα πως θα συνέχιζε την προσπάθεια, παρά το ότι ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εγκατέλειψε την κούρσα μετά τις κακές επιδόσεις του στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ιντιάνα.

Σύμφωνα με το NBC, μια πηγή στην εκστρατεία του Κέισικ ανέφερε πως ο κυβερνήτης αποφάσισε να αναστείλει την εκστρατεία του. Εκπρόσωποι της εκστρατείας δεν απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Ο Κέισικ -ο οποίος μπόρεσε να κερδίσει μόνο στην πολιτεία του κατά τη διάρκεια της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων- ακύρωσε μια εμφάνιση στα ΜΜΕ που επρόκειτο να κάνει αργότερα σήμερα στη Βιρτζίνια και ανακοίνωσε πως θα κάνει μια δήλωση στις 17:00 ώρα ανατολικής ακτής (24:00 ώρα Ελλάδας) στο Κολόμπους του Οχάιο, σύμφωνα με την εκστρατεία του.

Η αποφασιστική νίκη του Τραμπ στις προκριματικές στην Ιντιάνα ανάγκασε τον Κρουζ να αναστείλει την εκστρατεία του και ώθησε πολλούς πολιτικούς παρατηρητές στις ΗΠΑ να υποθέσουν ότι ο Κέισικ, που ακολουθούσε σε μεγάλη απόσταση στην τρίτη θέση, θα έπραττε το ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις