ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη! Νεαρή ναρκώθηκε και κάηκε ζωντανή από τους συγχωριανούς της

Φρίκη! Νεαρή ναρκώθηκε και κάηκε ζωντανή από τους συγχωριανούς της

«Δεν έχω δει πιο βάρβαρη πράξη σ' όλη μου τη ζωή», είπε ο αστυνομικός

Μια 16χρονη από το Πακιστάν ναρκώθηκε και στη συνέχεια κάηκε ζωντανή από τους συγχωριανούς της που την κατηγόρησαν ότι βοήθησε μια φίλη της να το σκάσει μ' έναν άνδρα, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Η έφηβη, κάηκε ζωντανή μέσα σ' ένα όχημα τύπου βαν στις 29 Απριλίου κατ' εντολήν του συμβουλίου του χωριού Μακόλ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Η αστυνομία συνέλαβε 13 μέλη του συμβουλίου του χωριού που διέταξαν τον φόνο του νεαρού κοριτσιού», επειδή είχε βοηθήσει μια φίλη της να το σκάσει μ' έναν άνδρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Χουράμ Ρασίντ. Η μητέρα του θύματος συνελήφθη επίσης επειδή ενέκρινε την απόφαση του συμβουλίου, διευκρίνισε.

Αυτά τα 14 πρόσωπα, τα οποία διώκονται για φόνο και τρομοκρατία, θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου, πρόσθεσε. Όσο για τη γυναίκα που η νεαρή κοπέλα βοήθησε να διαφύγει, είναι πλέον ασφαλής, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η μητέρα του κοριτσιού είπε στην αστυνομία ότι η κόρη της βοήθησε το ζευγάρι να το σκάσει. «Στη συνέχεια το συμβούλιο του χωριού πήγε το κορίτσι σ' ένα απομονωμένο μέρος έξω από το χωριό και το νάρκωσε κάνοντάς του ένεση με κάποια φάρμακα», είπε ένας άλλος αστυνομικός αξιωματούχος, ο Σαΐντ Ουαζίρ. «Στη συνέχεια έβαλαν το κορίτσι να καθίσει μέσα στο βαν με το οποίο είχε διαφύγει το ζευγάρι. Της έδεσαν τα χέρια στα καθίσματα και την περιέλουσαν με βενζίνη, όπως και το όχημα». Μετά έβαλαν φωτιά.

«Δεν έχω δει πιο βάρβαρη πράξη σ' όλη μου τη ζωή», είπε ο αστυνομικός.

Εκατοντάδες γυναίκες σκοτώνονται από συγγενείς τους κάθε χρόνο στο Πακιστάν, μια συντηρητική χώρα 200 εκατ. κατοίκων, με το πρόσχημα ότι υπερασπίζονται «την οικογενειακή τιμή», όμως ο φόνος προσώπων που είχαν διευκολύνει κάποια φυγή είναι πιο σπάνιος.

Το Πακιστάν αναθεώρησε το 2005 τον ποινικό κώδικά του ώστε οι άνδρες που σκοτώνουν μια γυναίκα της οικογένειάς τους στο όνομα της τιμής να μην μπορούν να αποφεύγουν την τιμωρία συγχωρώντας οι ίδιοι τον εαυτό τους, ως «κληρονόμοι» του θύματος.

Όμως ο νόμος δίνει στον δικαστή την ευχέρεια να μην επιβάλει ποινή φυλάκισης, όταν άλλοι συγγενείς του θύματος συγχωρούν τον φονιά, μια επίμαχη διάταξη χάρη στην οποία μένουν ατιμώρητοι πολλοί φονιάδες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων