ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαταλείπει τα hedge funds o 81χρονος Soros

Εγκαταλείπει τα hedge funds o 81χρονος Soros
Επιστρέφει τα χρήματα στους επενδυτές και τελειώνει την καριέρα των τελευταίων τεσσάρων και πλέον δεκαετιών στον κλάδο των hedge funds...

Επιστρέφει τα χρήματα στους επενδυτές και τελειώνει την καριέρα των τελευταίων τεσσάρων και πλέον δεκαετιών στον κλάδο των hedge funds ο 81χρονος George Soros, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Soros θα επιστρέψει περίπου 1 δισ. δολάρια, μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η εταιρεία του θα επικεντρωθεί στη διαχείριση assets αποκλειστικά για το Soros και την οικογένειά του, σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, «η κίνηση αυτή ολοκληρώνει την μεταμόρφωση του Soros από κερδοσκόπο, ο οποίος το 1992 έβγαλε 1 δις δολάρια στοιχηματίζοντας ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα υποχρεωθεί να υποτιμήσει τη στερλίνα, σε φιλάνθρωπο, ένα ρόλο που είχε φανταστεί για τον εαυτό του όταν σπούδαζε ως Ούγγρος μετανάστης στο London School of Economics μετά από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μάλιστα, το Bloomberg συνεχίζει επικαλούμενο την τελευταία έκθεση του Soros, ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχει διαθέσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια, «για να προωθήσει τη δημοκρατία, το δικαίωμα στον ελεύθερο λόγο, να βελτιώσει την εκπαίδευση και να καταπολεμήσει τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ρoή Ειδήσεων