ΚΟΣΜΟΣ

O Ερντογάν τρίζει τα δόντια στην ΕΕ: Οι τρομοκράτες βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στις χώρες σας

O Ερντογάν τρίζει τα δόντια στην ΕΕ: Οι τρομοκράτες βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στις χώρες σας

Σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι τα κράτη μέλη της αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τους πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να υποστηρίξει πως είναι «μαύρη κωμωδία» να κάνει διάλεξη η Ευρώπη στην Τουρκία και να της ζητάει να τροποποιήσει τη νομοθεσία της ενάντια στην τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από τα κράτη μέλη της να καταργήσουν τις βίζες για τους Τούρκους υπηκόους, σε αντάλλαγμα για τα μέτρα που λαμβάνει η Άγκυρα σχετικά με τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Τόνισε μάλιστα ότι η Τουρκία εξακολουθεί να χρειάζεται να τροποποιήσει τη νομοθεσία της, και να εναρμονίσει με το κοινοτικό δίκαιο τους νόμους ενάντια στην τρομοκρατία.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε ωστόσο πως η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να τροποποιήσει τους νόμους της ενάντια στην τρομοκρατία, επισημαίνοντας πως ελπίζει η Ευρώπη να εκπληρώσει την υπόσχεση της να χορηγήσει δυνατότητα μετάβασης χωρίς θεώρηση το αργότερο έως τον Οκτώβριο.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων (...) Είναι μαύρη κωμωδία η ΕΕ να επικρίνει τη χώρα μας σχετικά τον ορισμό της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια επίδειξη ισχύος, για να καταλήξει:

«Περιμένουμε πρώτα απ' όλα από τα κράτη της ΕΕ να τροποποιήσουν τη δική τους νομοθεσία η οποία στηρίζει την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις