ΚΟΣΜΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων για την «πορνό» καμπάνια του Calvin Klein (photo)

Θύελλα αντιδράσεων για την «πορνό» καμπάνια του Calvin Klein (photo)

Σάλο, κοινωνική κατακραυγή, αλλά και αντικρουόμενες απόψεις έχει πυροδοτήσει μια νέα διαφημιστική καμπάνια του σχεδιαστή Calvin Klein, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας σειράς εσωρούχων του.

Και αυτό γιατί, στην κεντρική φωτογραφία της (gallery) διακρίνεται το εσώρουχο ενός νεαρού μοντέλου κάτω από το ρούχο του!

Οι επικριτές της καμπάνιας κατηγορούν τον αμερικανικό οίκο ότι συγχέει το σεξ με την παιδικότητα, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που κάνουν λόγο για διαφήμιση που παραπέμπει σε πορνό!

«Επιδεικνύω τα #Κάλβινμου» ("I_flash_in #mycalvins") είναι το μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία», με πρωταγωνίστρια το 23χρονο μανεκέν Κλάρα Κρίστιν.

Ακριβώς αυτό το σύνθημα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, τόσο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στον Τύπο.

«Ο Calvin Klein προωθεί προϊόντα για τους διεστραμμένους» έγραψε η εφημερίδα New York Post στον ιστότοπό της.

Πολλοί επίσης χρήστες του διαδικτύου δήλωσαν σοκαρισμένοι λόγω της γωνίας από την οποία ελήφθη η φωτογραφία, ενώ υποστηρίζουν ότι επιχειρείται το μοντέλο να παρουσιαστεί νεότερης ηλικίας.

«@CalvinKlein, η διαφήμισή σου προσδίδει έναν σεξουαλικό χαρακτήρα στα μικρά κορίτσια. Δεν θα τα αγοράσουμε» ("we're #NotBuyingIt") ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter το κίνημα The Representation Project, που μάχεται κατά των «στερεοτύπων» και των «κοινωνικών ανισοτήτων».

Το Εθνικό Κέντρο για τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση (NCOSE), ένας οργανισμός που πρωτοστατεί στη μάχη κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της βίας, ξεκίνησε επίσης μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συλλογή υπογραφών.

Ο οργανισμός ζητά από τον Calvin Klein να «σταματήσει να τυποποιεί τη σεξουαλική παρενόχληση και της προσδίδει έναν λαμπερό χαρακτήρα»…

Σχετικές ειδήσεις