ΚΟΣΜΟΣ

Ο αδελφός του τρομοκράτη των Βρυξελλών πρωταθλητής Ευρώπης στο Ταε Κβο Ντο (pic)

Ο αδελφός του τρομοκράτη των Βρυξελλών πρωταθλητής Ευρώπης στο Ταε Κβο Ντο (pic)

Δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ο αθλητής του Ταεκβοντό είχε καταδικάσει κατηγορηματικά τη δράση του αδελφού του, για τον οποίο οι ερευνητές υποπτεύονται ότι ήταν ο πυροτεχνουργός των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι

Ο Βέλγος Μουράντ Λααχραουί, αδελφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αναδείχθηκε πρωταθητής Ευρώπης στο Ταεκβοντό.

Κατά το 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που διεξάγεται στο Μοντρέ της Ελβετίας ο 21χρονος Μουράντ, μικρότερος αδελφός του Ναζίμ Λααχραουί, νίκησε χθες το βράδυ στον τελικό της κατηγορίας των -54 κιλών τον Ισπανό Χεσούς Τορτόσα (6-3).

Έχοντας ήδη κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στη θερινή Πανεπιστημιάδα το 2015, ο Μουράντ, ο οποίος έχει προκριθεί για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο, προσέφερε έτσι στο Βέλγιο και ένα πρώτο μετάλλιο σ' αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή (22/05).

Δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ο αθλητής του Ταεκβοντό είχε καταδικάσει κατηγορηματικά τη δράση του αδελφού του, για τον οποίο οι ερευνητές υποπτεύονται ότι ήταν ο πυροτεχνουργός των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Καθώς οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν συνεχώς να κάνει δηλώσεις, ο Μουράντ Λααχραουί είχε οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας είχε εξηγήσει πως ήταν «συντετριμμένος». Δεν είχε επαφή με τον αδελφό του αφότου αυτός ο τελευταίος είχε φύγει για τη Συρία, τον Φεβρουάριο του 2013. «Δεν επιλέγεις την οικογένειά σου», είχε τονίσει στους δημοσιογράφους.

Στη συνέντευξη αυτή είχε ζητήσει επίσης να μην συσχετίζουν την οικογένειά του, η οποία προσπαθούσε «να γυρίσει σελίδα», με τις αιματηρές αυτές επιθέσεις.

Ο νεαρός αθλητής είχε απαντήσει σύντομα και χωρίς εμφανή συγκίνηση στις πολυάριθμες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Δεν έχω ιδέα γιατί ο αδεφλός μου πέρασε στην τρομοκρατία. Δεν είδαμε κάποια αλλαγή όταν ριζοσπαστικοποιήθηκε», είχε πει, διευκρινιζοντας ότι ο αθλητισμός τον είχε απομακρύνει από τον μεγαλύτερο αδελφό του.

Ο 24χρονος Ναζίμ Λααχραουί, μαροκινής καταγωγής κάτοικος των Βρυξελλών, είχε ενταχθεί στις αρχές του 2013 στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Μαζί μ' έναν άλλον άνδρα, πραγματοποίησε επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο Ζαβαντέμ των Βρυξελλών.

Το DNA του είχε βρεθεί σε πολλές κατοικίες στο Βέλγιο που είχαν χρησιμεύσει ως κρησφύγετα, καθώς και πάνω σε εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ρoή Ειδήσεων