ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Προκλητική υπερπαραγωγή ετοιμάζει ο Ερντογάν στην επέτειο της Άλωσης της Πόλης

Κωνσταντινούπολη: Προκλητική υπερπαραγωγή ετοιμάζει ο Ερντογάν στην επέτειο της Άλωσης της Πόλης

Συνεργείο 1.200 ατόμων υπό τις κατευθύνσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εργάζεται πυρετωδώς την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή Γενικαπί προκειμένου να προετοιμάσει τον εορτασμό της 563ης επετείου από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, σήμερα 29 Μαΐου, μια φιέστα που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα παραστούν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο νέος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς.

Την εκδήλωση θα ανοίξει μπάντα αποτελούμενη από 563 μέλη, ντυμένα με στολές γενίτσαρων, καθώς αεροσκάφη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα «σχίζουν» τον αέρα της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου στο χώρο έχει εγκατασταθεί η μεγαλύτερη 3D σκηνή στον κόσμο, η οποία θα προβάλλει εικόνες που θα αναπαριστούν την άλωση της Πόλης το 1453, με μοντέλα πλοίων σε φυσικό μέγεθος σε ζωντανή μετάδοση σε όλον τον κόσμο στα αγγλικά, ισπανικά αραβικά, γαλλικά, ρώσικα, καθώς και στη νοηματική γλώσσα.

Sources: Hurriyetdailynews.com και Αa.com.tr