ΚΟΣΜΟΣ

Προς απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι πιλότοι της Air France

Προς απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι πιλότοι της Air France

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η απεργία των πιλότων θα συμπέσει με το κύμα των διαμαρτυριών στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τις απεργίες στον πετρελαϊκό τομέα κατά των κυβερνητικών σχεδίων για αλλαγές στον νόμο περί εργασιακών σχέσεων

Οι πιλότοι της Air France ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδικάτου SNPL.

Ο επικεφαλής του SNPL Φιλίπ Εβέν δήλωσε πως περισσότερα από τα δύο τρίτα των πιλότων μελών της ένωσης που εργάζονται για την Air France ψήφισαν κατ΄αρχήν υπέρ μιας μακράς απεργίας, αλλά είπε ότι δεν έχει ορισθεί ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.

Η απεργία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εμμονική μείωση του κόστους» της αεροπορικής εταιρίας, είπε ο Εβέν. Οι πιλότοι είχαν απορρίψει τις προτάσεις της Air France σε συνομιλίες για την παραγωγικότητα τον Απρίλιο.

Η απειλή για απεργίες της ναυαρχίδας των αεροπορικών εταιριών στη Γαλλία θα είναι άλλος ένας πονοκέφαλος για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ πριν από την έναρξη, στις 10 Ιουνίου, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016.

H Air France-KLM αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σχετικές ειδήσεις