ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση καρχαρία (video)

ΗΠΑ: 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση καρχαρία (video)

Οι επιθέσεις με καρχαρίες το 2016 αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με τον Μπέρτζες, διευθυντή του Διεθνούς Αρχείου Επιθέσεων Καρχαριών στο Πανεπιστήμιο

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις καρχαριών, στην Φλόριντα και την Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που οι Αμερικανοί γιόρτασαν μαζικά στις παραλίες την Ημέρα Εθνικής Μνήμης.

Την Κυριακή (29/05), ένας 13χρονος τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι στο Νέπτιουν της Φλόριντας, ανατολικά του Τζάκσονβιλ και μία γυναίκα στο Νιούπορτ της Καλιφόρνιας δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στον κορμό και τα χέρια, σύμφωνα με την αστυνομία και πληροφορίες των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για επίθεση καρχαρία, αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως επίθεση καρχαρία» δήλωσε ο Μάικλ Χαλπχάιντ, ο επικεφαλής της μονάδας Ναυαγοσωστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νιούπορτ Μπιτς, σχετικά με την επίθεση στην Καλιφόρνια.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ότι αυτά τα περιστατικά πρέπει να θεωρηθούν ως απρόκλητες επιθέσεις καρχαριών» επισήμανε ο Τζορτζ Μπέρτζες, ένας ειδικός στους καρχαρίες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντας.

Οι αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση σε ένα τμήμα της παραλίας 8 χιλιομέτρων στο Νιούπορτ Μπιτς χθες, ωστόσο επέτρεψε την πρόσβαση σε ένα κομμάτι 3 χιλιομέτρων σήμερα ενώ σκάφη των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών και ελικόπτερα της αστυνομίας περιπολούν την περιοχή αναζητώντας καρχαρίες, είπε ο Χαλπχάιντ.

Εντούτοις, κλειστή παραμένει η παραλία Κορόνα Ντελ Μαρ, στο Νιούπορτ Μπιτς, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, όπως επίσης και γειτονικές παραλίες.

«Αναμένουμε πολλούς παραθεριστές, πιθανόν περισσότερους από 75.000 ανθρώπους στο πλαίσιο της αργίας» σημείωσε ο Χαλπχάιντ.

Στην Φλόριντα, η παραλία Νέπτιουν παρέμεινε ανοικτή μία ημέρα μετά την επίθεση εναντίον του 13χρονου που συνέβη λίγο πριν από τις 15.00. Σύμφωνα με την αστυνομία στο αγόρι επιτέθηκε ένας καρχαρίας άνω του 1,5 μέτρου.

Οι επιθέσεις με καρχαρίες το 2016 αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με τον Μπέρτζες, διευθυντή του Διεθνούς Αρχείου Επιθέσεων Καρχαριών στο Πανεπιστήμιο.

Η αύξηση των περιστατικών, τονίζει ο Μπέρτζες, οφείλεται στο γεγονός ότι οι πληθυσμοί των καρχαριών σταδιακά αυξάνονται από τα ιστορικά χαμηλά τη δεκαετία του 1990, αλλά και στην αύξηση του πληθυσμού της Γης και την άνοδο της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πηγαίνουν να κολυμπήσουν.

Σχετικές ειδήσεις