ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Επιχείρηση σύλληψης 6 υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό της έφηβης στο Ρίο

Βραζιλία: Επιχείρηση σύλληψης 6 υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό της έφηβης στο Ρίο

Προς το παρόν κανένας από τους υπόπτους δεν έχει εντοπιστεί

H αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη 6 εκ των υπόπτων του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης, πριν από μία εβδομάδα σε μια φαβέλα, όπου οι δράστες κατέγραψαν σε ένα βίντεο το αποτρόπαιο έγκλημα και το ανήρτησαν στο Διαδίκτυο.

Τα εντάλματα σύλληψης και ποινικής δίωξης εκδόθηκαν σε βάρος κυρίως του 20χρονου Λούκας Περντόμο Ντουάρτε Σάντος, ενός πολλά υποσχόμενου ποδοσφαιριστή με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση, του Ράι ντε Σούζα, που έχει αναγνωριστεί ως το πρόσωπο που μαγνητοσκόπησε τον βιασμό, αλλά κι ενός αρχηγού μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στην φαβέλα, η οποία βρίσκεται στο δυτικό Ρίο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η προβολή στο Twitter του μαγνητοσκοπημένου αυτού υλικού όπου διακρίνεται το κορίτσι ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι, χωρίς τις αισθήσεις του και περιστοιχισμένο από άνδρες, «περισσότεροι από 30» εκ των οποίων τη βιάζουν, προκάλεσε σοκ κι αποτροπιασμό στη Βραζιλία.

Μετά την επίθεση, την 21η Μαΐου, η κοπέλα εξαφανίστηκε και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε εκ νέου μαζί με την οικογένειά της.

Την Κυριακή (29/05), ο επίτροπος της αστυνομίας Αλεσάντρο Τιέρς, που έχει αναλάβει την έρευνα, αντικαταστάθηκε έπειτα από αίτημα της δικηγόρου του θύματος, της Ελοΐζα Σάμι Σαντιάγκο, καθώς όπως υποστήριξε, οι αρχές εκφόβισαν την πελάτισσά της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της. Η Σαντιάγκο του προσάπτει ότι είναι «μισογύνης» και «σεξιστής».

Την έρευνα έχει αναλάβει πλέον, η Κριστιάνα Μπέντο, υπεύθυνη του γραφείου ανήλικων και έφηβων θυμάτων. Διαδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας με το πλήθος να καταδικάζει το έγκλημα και τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών.

«Αυτοί που διέπραξαν αυτό το ειδεχθές έγκλημα θα βρεθούν, θα φυλακιστούν και θα καταδικαστούν» υποσχέθηκε την Παρασκευή (27/05) το βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αλεξάντρε ντε Μοράες.

Σχετικές ειδήσεις