ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Απομακρύνουν 137 τίγρεις από βουδιστικό ναό! (video+photos)

Ταϊλάνδη: Απομακρύνουν 137 τίγρεις από βουδιστικό ναό! (video+photos)

Να αποχωριστούν τις τίγρεις που φιλοξενούσαν και από τις οποίες προέρχονταν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους, αναγκάστηκαν να αποχωριστούν οι μοναχοί του βουδιστικού «ναού των τίγρεων», στη δυτική Ταϊλάνδη, που έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων μπήκαν στο ναό Βατ Πα Λουάνγκ Τα Μπούα και απομάκρυναν τρία από τα αιλουροειδή, ενώ προειδοποίησαν ότι θα κατασχέσουν και όλα τα υπόλοιπα, καθώς οι αρχές δέχονται ισχυρές διεθνείς πιέσεις να καταστείλουν το λαθρεμπόριο άγριων ζώων.

Ο ναός αυτός, στην επαρχία Καντσαναμπούρι, δυτικά της Μπανγκόκ, φιλοξενεί περισσότερες από 100 τίγρεις. Οι τουρίστες φωτογραφίζονται με τα αιλουροειδή, ενώ τους επιτρέπεται να ταΐζουν με μπιμπερό τα μικρά τους!

tigreis5

Ο ναός αυτοδιαφημίζεται ως «καταφύγιο άγριων ζώων», αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει καταγγελίες για λαθρεμπόριο και κακομεταχείρισή τους.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των τίγρεων θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, ενώ οι αρχές δεν έχουν ακόμα καθορίσει πού θα μεταφερθούν τα ζώα.

Οι υπεύθυνοι του ναού διαψεύδουν, πάντως, τις κατηγορίες περί κακομεταχείρισης των ζώων. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι οι τίγρεις εμφανίζονταν «άτονες» και επέτρεπαν στους τουρίστες να τις χαϊδεύουν και να φωτογραφίζονται μαζί τους, όχι επειδή τις νάρκωναν, αλλά επειδή έτσι είχαν εκπαιδευτεί να κάνουν.

Σημειώνεται ότι οι αρχές είχαν επιχειρήσει και πέρσι τον Απρίλιο να κατασχέσουν τα ζώα με το αιτιολογικό ότι ο ναός δεν διέθετε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τις κατέχει νόμιμα, αλλά οι μοναχοί είχαν αντιδράσει έντονα.

«Αυτή τη φορά έχουμε εντολή δικαστηρίου, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, όταν ζητούσαμε μόνο τη συνεργασία των μοναχών», είπε ο Άντισορν Νουτσνταμρόνγκ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων.
άρκων.

Σχετικές ειδήσεις