Νέα έρευνα στη Βρετανία μετά τις υποκλοπές

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε να επεκτείνει...

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε να επεκτείνει τις έρευνές της και να εξετάσει το ενδεχόμενο να έγινε και πειρατεία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, θα συσταθεί μια νέα ομάδα για να εξετάσει την πιθανή παράνομη χρήση δεδομένων που κλάπηκαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παράλληλα με τις έρευνες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που συνεχίζονται.


Οι αστυνομικοί «εξετάζουν επί του παρόντος ορισμένες πληροφορίες που είχαν από τον Ιανουάριο και έκαναν λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων», είπε ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.


Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει επικριθεί τις τελευταίες εβδομάδες για τις σχέσεις της με την εφημερίδα του Μέρντοκ και κατηγορείται ότι "έθαψε" την έρευνα για τις υποκλοπές το 2006 και αρνιόταν να την ξανανοίξει μέχρι τις αρχές του έτους.


Λόγω του σκανδάλου παραιτήθηκαν στα μέσα Ιουλίου ο αρχηγός της αστυνομίας σερ Πολ Στίβενσον και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Τζον Γέιτς.


Η News of the World έκλεισε στις 10 Ιουλίου μετά τις κατηγορίες ότι παρακολουθούσε μέχρι και 4000 ανθρώπους -- μεταξύ των οποίων πολιτικούς, μέλη της βασιλικής οικογένειας και άλλες διασημότητες.