ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016: Μεγάλο αφιέρωμα του Newsbomb στον πλανήτη μας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016: Μεγάλο αφιέρωμα του Newsbomb στον πλανήτη μας

Ένα μήνυμα σεβασμού για τον πλανήτη στον οποίο ζούμε και ευαισθητοποίησης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, αποτελεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος.

Η ανάγκη συνειδητοποίησης ότι οι φυσικές πηγές δεν είναι ανεξάντλητες, ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές και ότι η γη κινδυνεύει από εντατικές και αλόγιστες ανθρωπογενείς δραστηριότητες, οδήγησε στο να καθιερωθεί η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Το περιβαλλοντικό κίνημα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες εκφράζουν τη διαφωνία τους για την υπερεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη και τάσσονται υπέρ της εφαρμογής προγραμμάτων μείωσης των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και αναπτυξιακών προτύπων που δεν θα to υποβαθμίζουν ή θα to καταστρέφουν και θα σέβονται τον φυσικό κόσμο.

Η πρόσβαση όλων σε καθαρό νερό, η διατήρηση των τοπίων και των ακτογραμμών, η εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, ο περιορισμός της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου αποτελούν μερικές από τις βασικές υποχρεώσεις των κατοίκων του πλανήτη, ώστε να τον κληροδοτήσουν βιώσιμο και στις μελλοντικές γενιές.

Το Newbomb τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ένα μεγάλο αφιέρωμα σε περιβαλλοντικά και «πράσινα» θέματα, το οποίο θα διαβάσετε στο Bombplus.

Σχετικές ειδήσεις