ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Θρίλερ με τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης τον θεωρούν νεκρό ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Όπως μεταδίδουν συριακοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος, νεκρός είναι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Οι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος και μεταδίδουν ότι σκοτώθηκε ο αλ-Μπαγκντάντι, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλες πληροφορίες φέρουν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε τη Δευτέρα (13/06) ότι φήμες έφεραν τον ηγέτη του ISIS να έχει χάσει τη ζωή του την Κυριακή (12/06) το πρωί από πλήγμα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού ενάντια στους τζιχαντιστές.

Στις 10 Ιουνίου, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή, ότι ο αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές και έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από αξιωματούχους των ΗΠΑ για το θάνατο του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη, με το παρατσούκλι «ο αόρατος σεΐχης».

Διεθνή μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, το Ιράκ, τη Ρωσία και την Τουρκία φαίνεται να έχουν μία φωτογραφία από ανακοίνωση του ISIS όπου αναφέρει ότι: «Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στη Ράκα την πέμπτη ημέρα του Ραμαζανιού».

Ωστόσο, ο ειδικός ερευνητής για τα θέματα του Ισλαμικού Κράτους, Al-Tamimi, θεωρεί πως αυτή η ανακοίνωση είναι ψεύτικη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θεωρούν νεκρό τον αλ-Μπαγκντάντι, καθώς ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κανένα ηχητικό του μήνυμα ή βίντεο τους τελευταίους έξι μήνες.

Σχετικές ειδήσεις