ΚΟΣΜΟΣ

Επιτυχημένη η επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Επιτυχημένη η επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, για αλλαγή της αορτικής βαλβίδας.

Η επέμβαση διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, όπως είχαν άλλωστε προβλέψει οι γιατροί, ενώ σύμφωνα με το στενό συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, Τζάνι Λέτα, «όλα πήγαν καλά».

«Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές. Από τεχνικής πλευράς, όλα πήγαν όπως περιμέναμε», δήλωσε από την πλευρά του ο καρδιοχειρουργός Οττάβιο Αλφιέρι, ο οποίος εγχείρισε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραφφαέλε του Μιλάνου.

«Η επέμβαση πήγε όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει», πρόσθεσε ο Αλμπέρτο Τζανγκρίλλο, προσωπικός γιατρός του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.

Ο «Καβαλιέρε» μεταφέρθηκε από το χειρουργείο στην μονάδα εντατικής θεραπείας, απ' την οποία αναμένεται να εξέλθει σε περίπου σαράντα οκτώ ώρες. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύντροφός του, Φραντσέσκα Πασκάλε, ενώ το νοσοκομείο επισκέφθηκαν, σήμερα, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, Μαρίνα και Πιερσίλβιο και ο μικρότερος αδελφός το, Πάολο.

«Ο Σίλβιο είναι δυνατός και θα ξεπεράσει και αυτή την δυσκολία», είχε άλλωστε προβλέψει νωρίς σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι, Φεντέλε Κονφαλονιέρι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (13/6) βράδυ, μέσω Facebook, o Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε ευχαριστήσει όλους για την συμπαράσταση και τη ζεστασιά με την οποία τον περιέβαλαν, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών του αντιπάλων.

Σχετικές ειδήσεις