ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηξη Κωνσταντινούπολη: Πάπας - Απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση

Εκρηξη Κωνσταντινούπολη: Πάπας - Απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση

«Χθες στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε μια απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία δολοφονήθηκαν και τραυματίσθηκαν πολλοί άνθρωποι», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την καθιερωμένη ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό.

«Προσευχόμαστε υπέρ των θυμάτων, των συγγενών τους και του αγαπητού τουρκικού λαού. Ο Κύριος ας κάνει να μετανοήσουν οι καρδιές των βίαιων, ας στηρίξει τα βήματά μας στην οδό της ειρήνης», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία γιορτάζει σήμερα τους πολιούχους της ιταλικής πρωτεύουσας, τους αγίους Πέτρο και Παύλο. «Η Εκκλησία, αντιμέτωπη με τους κινδύνους, δεν πρέπει να κλεισθεί στον εαυτό της», τόνισε ο Αργεντινός πάπας και πρόσθεσε ότι η προσευχή πρέπει να σε οδηγεί «από το να είσαι κλειστός στο να καταφέρεις να υιοθετήσεις ανοικτή στάση, από τον φόβο στο θάρρος, από την λύπη στην χαρά, αλλά και από τον διχασμό στην ενότητα».

Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε επίσης θερμό χαιρετισμό στους αδελφούς της αντιπροσωπείας που απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να πάρει μέρος στην γιορτή των πολιούχων της Ρώμης.

Σχετικές ειδήσεις