ΚΟΣΜΟΣ

Γονείς ομήρου προς Ταλιμπάν: «Σας παρακαλούμε αφήστε την κόρη μας» (vid)

Γονείς ομήρου προς Ταλιμπάν: «Σας παρακαλούμε αφήστε την κόρη μας» (vid)

«Σας παρακαλώ, αφήστε την Κέιτι να επιστρέψει σπίτι της» εκλιπαρεί ο πατέρας της, υπογραμμίζοντας ότι «προσεύχεται να ξαναδεί την κόρη του σε αυτήν την ζωή» και να «μπορέσει να αγκαλιάσει σύντομα τα εγγόνια του».

Oι γονείς μιας 28χρονης Αμερικανίδας ομήρου, που βρίσκεται στα χέρια των Ταλιμπάν από το φθινόπωρο του 2012 κι έγινε μητέρα κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, μαγνητοσκόπησαν ένα βίντεο με το οποίο εκλιπαρούν τους απαγωγείς της να την απελευθερώσουν, όπως επίσης τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Στο βιντεοσκοπημένο αυτό μήνυμα, ο Τζέιμς και η Λίντα Κόλμαν απευθύνονται στον μουλά Χαϊμπατουλάχ Ακχουντζάντα, τον νέο ηγέτη των Ταλιμπάν που διαδέχθηκε τον μουλά Μανσούρ, ο οποίος σκοτώθηκε από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Πακιστάν στα τέλη Μαΐου.

«Ως άνδρας, πατέρας και παππούς, σας ζητώ να επιδείξετε έλεος και να απελευθερώσετε την κόρη μου, τον σύζυγό της και τα παιδιά τους» λέει ο Κόλεμαν σε αυτό το σύντομο βίντεο, ενώ βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του που φορά μαντίλα για την περίσταση.

Η Κέιτλαν Κόλεμαν, που ήταν έγκυος εκείνη την εποχή, και ο σύζυγός της Τζόσουα Μπόιλε, καναδικής υπηκοότητας, βρίσκονταν σε ταξίδι στο Αφγανιστάν όταν τους απήγαγαν οι Ταλιμπάν τον φθινόπωρο του 2012.

Στον Τζέιμς και τη Λίντα Κόλεμαν εστάλησαν δύο βίντεο το 2013, στα οποία εμφανιζόταν οι όμηροι και ζητούσαν από τις κυβερνήσεις του Καναδά και των ΗΠΑ για να παρέμβουν με στόχο την απελευθέρωσή τους. Η Κέιτλαν Κόλεμαν εμφανίζεται ως «όμηρος των Ταλιμπάν».

Τον Νοέμβριο του 2015 οι γονείς της Κέιτλαν, που ζουν στην Πενσιλβάνια (ανατολικά), έλαβαν μια επιστολή από την κόρη τους, τη γνησιότητα της οποίας επιβεβαίωσε ένας εμπειρογνώμονας, όπου τους ανέφερε ότι δεν απέκτησε ένα αλλά δύο παιδιά κατά την αιχμαλωσία της, δύο γιους.

Σχετικές ειδήσεις