ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-FBI: Το «στημένο σύστημα» καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την άρνηση δίωξης της Χίλαρι Κλίντον

ΗΠΑ-FBI: Το «στημένο σύστημα» καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την άρνηση δίωξης της Χίλαρι Κλίντον

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα την απόφαση που ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) να μην προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον για τη χρήση ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή με τον οποίο λάμβανε και έστελνε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, ο Τραμπ επισήμανε ότι το «σύστημα είναι στημένο».

«Πολύ-πολύ άδικο! Ως συνήθως, κακή κρίση», έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Τζέιμς Κόμι, ο επικεφαλής του FBI, σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο διευθυντής του FBI είπε πως η Ανέντιμη Χίλαρι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Καμιά κατηγορία. Ουάου!», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν επιβάλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης», δήλωσε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αν και όπως επισήμανε ορισμένα από τα e-mail που έστειλε η Κλίντον χρησιμοποιώντας έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ήταν πράγματι διαβαθμισμένα «απόρρητα».

Η Κλίντον προσήλθε οικειοθελώς στα γραφεία του FBI στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, όπου έδωσε μια συνέντευξη διάρκειας τρεισήμισι ωρών.

Σχετικές ειδήσεις