ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «στάζει μέλι» για τον Χουσέιν επειδή... σκότωσε τρομοκράτες!

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «στάζει μέλι» για τον Χουσέιν επειδή... σκότωσε τρομοκράτες!

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Τραμπ είχε δηλώσει ξανά ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Λίβυος ομόλογός του Μουάμαρ Καντάφι βρίσκονταν ακόμη στην εξουσία.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έπλεξε το εγκώμιο του πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, επειδή σκότωσε τρομοκράτες, προκαλώντας μια έντονη απάντηση από το στρατόπεδο της αντιπάλου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον.

Οι ΗΠΑ «δεν θα έπρεπε να έχουν αποσταθεροποιήσει το Ιράκ το οποίο μετατράπηκε 13 χρόνια μετά την αμερικανική επέμβαση σε ένα κρησφύγετο για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει και στο παρελθόν θετικά σχόλια για δικτάτορες της Μέσης Ανατολής.

Ο Σαντάμ Χουσέιν «ήταν ένας κακός άνθρωπος, πραγματικά κακός. Αλλά ξέρετε τι καλό έκανε; Σκότωσε τρομοκράτες. Και καλά έκανε», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον υποστηρικτών του το βράδυ της Τρίτης (05/07)στο Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα.
«Δεν τους διάβαζαν τα δικαιώματά τους. Δεν μιλούσαν. Ήταν τρομοκράτες. Τελειώνανε μαζί τους», πρόσθεσε. «Το Ιράκ έχει γίνει ένα Χάρβαρντ της τρομοκρατίας».

Η ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον καταδίκασε αμέσως τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας ότι δείχνουν υποστήριξη προς τον δικτάτορα, ο οποίος ανατράπηκε το 2003 και στη συνέχεια απαγχονίστηκε το 2006 έπειτα από τη δίκη του για εγκλήματα κατά του πληθυσμού του.

«Απόψε ο Τραμπ εγκωμίασε για άλλη μια φορά τον Σαντάμ Χουσέιν ως έναν μεγάλο φονιά τρομοκρατών, λέγοντας για να τον επιδοκιμάσει ότι δεν έκανε καν τον κόπο να επισημαίνει τα δικαιώματα κανενός. Στην πραγματικότητα το καθεστώς του Σαντάμ ήταν ένας υποστηρικτής της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε ο σύμβουλος της Κλίντον, Τζέικ Σάλιβαν.

«Οι κακόγουστες φιλοφρονήσεις του κ. Τραμπ προς τους δικτάτορες και τα διαστρεβλωμένα διδάγματα που δείχνει ότι αντλεί από την ιστορία δείχνουν πόσο επικίνδυνος επικεφαλής θα γινόταν και πόσο ακατάλληλος είναι για το αξίωμα που ζητεί», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Σάλιβαν.

Σχετικές ειδήσεις