ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 31 άμαχοι, ανάμεσα τους παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη (13/07) σε δύο αεροπορικές επιδρομές σε δύο πόλεις της Συρίας που ελέγχουν αντάρτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), εν μέσω της εκεχειρίας που ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το συριακό καθεστώς.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Ραστάν, ένα από τα τελευταία προπύργια των ανταρτών στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, που πολιορκούν από κυβερνητικές δυνάμεις. Τρεις ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που συνέβη νωρίτερα.

Βορειοδυτικά, στην επαρχία Ιντλίμπ, στην πόλη Αρίχα, που ελέγχεται επίσης από τους αντάρτες, 12 άνθρωποι, ανάμεσα τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε επιδρομές.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως είδε μέλη των σωστικών συνεργείων της πολιτικής άμυνας, γνωστή με την ονομασία Λευκά Κράνη, να αναζητούν για επιζώντες στα συντρίμμια ενός κτιρίου.

Ο συριακός στρατός κήρυξε «καθεστώς ηρεμίας» σε όλη την επικράτεια της Συρίας έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν σε διάφορα μέτωπα.

Σχετικές ειδήσεις