ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στο Ιράκ στη μάχη για τη Μοσούλη

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στο Ιράκ στη μάχη για τη Μοσούλη

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προγραμματίζουν την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας τους στο Ιράκ, πέραν της αύξησης των στρατιωτών που έχει ήδη ανακοινωθεί, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνει ο διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Βότελ.

«Καθώς συνεχίζουμε την αποστολή μας, νομίζω ότι θα ζητήσουμε την ενίσχυση των δυνάμεών μας», τόνισε ο στρατηγός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που θ' αναπτυχθούν στη χώρα.

Ο αριθμός των στρατιωτών που θα ενισχύσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ, θ' αποφασιστεί από τη στρατιωτική διοίκηση, ενώ οι δηλώσεις του στρατηγού, ακολουθούν την ανακοίνωση της διακυβέρνησης Ομπάμα, για την αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ, με 560 στρατιώτες, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Παράλληλα, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση εξετάζει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της, στην Υεμένη κατά της αλ Κάιντα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων