ΚΟΣΜΟΣ

Μέι: Πρώτα θα τα βρούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το άρθρο 50

Μέι: Πρώτα θα τα βρούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το άρθρο 50

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επιθυμείνα έχει συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο πριν την εφαρμογή του άρθρου 50.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε πως η κυβέρνησή της δεν πρόκειται να ζητήσει την εφαρμογή του Άρθρου 50, με το οποίο θα ξεκινήσουν επισήμως οι συνομιλίες για το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ, μέχρι να έχει συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μέι, η οποία έκανε δηλώσεις αφού συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, που αναζητεί τρόπους για να διατηρήσει τη Σκωτία στην ΕΕ, δήλωσε πως θέλει να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για ολόκληρη τη χώρα.

«Είμαι πρόθυμη να ακούσω επιλογές και ήμουν πολύ σαφής σήμερα με την πρωθυπουργό ότι θέλω η σκωτσέζικη κυβέρνηση να συμμετέχει πλήρως στις συνομιλίες μας», δήλωσε η Μέι.

«Έχω ήδη πει πως δεν θα ζητήσω την εφαρμογή του Άρθρου 50 μέχρι να έχουμε μια κοινή προσέγγιση ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου και στόχους για τις διαπραγματεύσεις, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τα έχουμε εξασφαλίσει αυτά πριν επικαλεσθούμε το Άρθρο 50», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις