Αρμενία: Έκρυθμη η κατάσταση - Ακόμα σε εξέλιξη η ομηρία στο κτήριο της αστυνομίας

Αρμενία: Έκρυθμη η κατάσταση - Ακόμα σε εξέλιξη η ομηρία στο κτήριο της αστυνομίας

«Καλούμε ξανά τα μέλη της ένοπλης ομάδας... να τερματίσουν την ένοπλη αντίστασή τους. Προς το παρόν, υπάρχει ακόμη χρόνος και η ευκαιρία για να το πράξουν», συμπλήρωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.

Οι αρχές της Αρμενίας κάλεσαν τους ενόπλους, που έχουν καταλάβει από την Κυριακή (17/07) ένα κτήριο της αστυνομίας στο Γερεβάν, να παραδώσουν τα όπλα τους και να απελευθερώσουν τους τέσσερις ομήρους που κρατούν.

Η ένοπλη ομάδα κατέλαβε το κτήριο, πιάνοντας ομήρους, σκοτώνοντας έπειτα έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας ακόμη δύο, πριν ζητήσουν από τους Αρμένιους να βγουν στους δρόμους για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης που οι αρχές κατηγορούν ότι σχεδίαζε πολιτικές ταραχές. Ο Σεφιλιάν συνελήφθη τον Ιούνιο με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων.

Οι ένοπλοι απελευθέρωσαν χθες δύο ομήρους και τρεις ακόμη σήμερα, ανέφερε η αρμενική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.

«Η ένοπλη ομάδα αρνείται να απελευθερώσει άλλους ομήρους -ανάμεσα τους υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι- να παραδώσει τα όπλα της ή να παραδοθεί», ανακοίνωσε η SNS, σημειώνοντας πως η ομάδα δημιουργεί άμεση απειλή για την κοινωνία.

Ανάμεσα στους ομήρους, βρίσκονται, σύμφωνα με αναφορές, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Γερεβάν Βαλερί Οσιπιάν και ο υπαρχηγός της αστυνομίας της χώρας Βαρντάν Γεγκιαζαριάν.

«Οι υπηρεσίες των αστυνομικών δυνάμεων κάνουν ό,τι μπορούν να επιλύσουν ειρηνικά την κατάσταση, αλλά στις συνθήκες που επικρατουν, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό», ανέφερε η SNS.