ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Μόνο η Ρωσία μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία (Vids)

Μπόρις Τζόνσον: Μόνο η Ρωσία μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία (Vids)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε χθες (19/7) την Ρωσία να χρησιμοποιήσει «την μοναδική δυνατότητα» που διαθέτει να τερματίσει τον πόλεμο στην Συρία, πείθοντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να δώσει τέλος στα πέντε χρόνια συγκρούσεων.

«Η Ρωσία, ιδιαιτέρως, έχει μια μοναδική δυνατότητα να πείσει το καθεστώς του Άσαντ να δώσει ένα τέλος στην σφαγή και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα.

Επίσης δήλωσε πως ο έλεγχος της μετανάστευσης θα καταστεί εφικτός μόλις η Βρετανία ολοκληρώσει την διαδικασία αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό που είναι σίγουρα εφικτό, έπειτα από την αποχώρηση από την ΕΕ και μόλις λήξουν οι δεσμεύσεις μας για την ελευθερία της κίνησης των προσώπων, θα μπορούμε να έχουμε ένα σύστημα ελέγχου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό άμεσα, προφανώς, καθώς είμαστε ακόμη κράτος-μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη σε παγκόσμιους ηγέτες για τα αγενή σχόλια και τις προσβολές που τους απηύθυνε στο παρελθόν, ο Τζόνσον τόνισε πως θα χρειαζόταν πολύ καιρός για κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας πως πολλές τοποθετήσεις του παρερμηνεύτηκαν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων