ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικέιμενο σε σταθμό του μετρό

Μιλάνο: Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικέιμενο σε σταθμό του μετρό

Λήξη συναγερμού για το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίσθηκε σεστάση του μετρό στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου - Οι Αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τριάντα οκτώ περιπολικά, καραμπινιέροι και άνδρες του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν στον κεντρικό σταθμό του μετρό του Μιλάνου, όπου σήμανε συναγερμός μετά τον εντοπισμού ύποπτου δέματος.

Εκατοντάδες πολίτες εξήλθαν των συρμών και την ώρα αυτή η αστυνομία, μαζί με πυροτεχνουργούς, αποφασίζουν αν πρέπει να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη ή αν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από τον σταθμό του μετρό όταν ήχησε ο ήχος της σειρήνας του συναγερμού, χωρίς να υπάρξει πάντως καμιά εκδήλωση πανικού.

Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, εντοπίσθηκε πράγματι ένα δέμα από το οποίο εξείχαν καλώδια, αλλά στο εσωτερικό του δεν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν πάντως προληπτικά σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας του συμβάντος διακόπηκε για σχεδόν δυο ώρες η κυκλοφορία σε δυο γραμμές του μετρό της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Εκατοντάδες επιβάτες απομακρύνθηκαν μόλις άκουσαν να τον ήχο της σειρήνας του συναγερμού, ενώ στην περιοχή της στάσης Στατσιόνε Τσεντράλε έσπευσαν δεκάδες περιπολικά κι ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού.

Σχετικές ειδήσεις