ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε τι έκανε αυτός ο αστυνομικός στη Νορβηγία

Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε τι έκανε αυτός ο αστυνομικός στη Νορβηγία

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, κυρίως εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του: Όταν φωτογραφήθηκε επάνω σε σκάφος χωρίς να φορά σωσίβιο, ένας Νορβηγός αστυνομικός έκοψε πρόστιμο στον εαυτό του.

Ο Άρνε Στάβνες εμφανίσθηκε στις σελίδες της εφημερίδας Verdens Gang στο πηδάλιο περιπολικού στα νερά του νησιού Ουτόγια, σκηνή της σφαγής 69 ανθρώπων από τον ακροδεξιό Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, την πέμπτη επέτειο της οποίας τίμησε την Παρασκευή η Νορβηγία.

Η φωτογραφία προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια αναγνωστών αγανακτισμένων από την απουσία σωσιβίου, το οποίο είναι υποχρεωτικό στη Νορβηγία για τα σκάφη μήκους κάτω των 8 μέτρων.

Ο αστυνομικός αναγνώρισε το σφάλμα και απάντησε, αναρτώντας τη φωτογραφία της κλήσης που έκοψε στον εαυτό του, ύψους 500 κορωνών (53 ευρώ).

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στον περασμένο χρόνο, το 80% των Νορβηγών εμπιστεύεται την αστυνομία, παρά τα κενά που διαπιστώθηκαν στα μέτρα ασφαλείας με αφορμή την επίθεση του Μπρέιβικ, που σκότωσε συνολικά 77 ανθρώπους στις 22 Ιουλίου 2011.

Σχετικές ειδήσεις