Γερμανία: Ακροδεξιός ρατσιστής που πίστευε ότι ήταν Άρειος ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο

Γερμανία: Ακροδεξιός ρατσιστής που πίστευε ότι ήταν Άρειος ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο

Ρατσιστής με ακροδεξιά κοσμοθεωρία ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο, Αλί Ντάβιντ Σόνμπολι, ο οποίος το απόγευμα της 22ας Ιουλίου, σκότωσε εννέα άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από δεκαέξι, σε εστιατόριο της περιοχής του εμπορικού κέντρου «Olympia», στο Μόναχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Zeitung από πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας και στη γερμανική κυβέρνηση. Θεωρούσε μάλιστα «εξαιρετικό» το γεγονός ότι τα γενέθλιά του (20.4) συνέπιπταν με αυτά του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης ήταν υπερήφανος Ιρανός και Γερμανός «Άρειος». Μισούσε τους Άραβες και τους Τούρκους και τον διακατείχε αίσθημα ανωτερότητας απέναντί τους.

Επίσης ερευνάται εάν κατά τη διάρκεια της επίθεσής του στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Olympia στοχοθέτησε πρόσωπα με καταγωγή από το εξωτερικό.

Εναντίον των Τούρκων πάντως είχε καταφερθεί στο παρελθόν ο δράστης αλλά και στον διάλογο που είχε με κάτοικο της περιοχής -ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο-, ενώ οι αρχές δεν θεωρούν τυχαίο ότι η επίθεσή του συνέπεσε με την πέμπτη επέτειο από το μακελειό που διέπραξε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ στη Νορβηγία.