ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αίσιο τέλος στην ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο

Γαλλία: Αίσιο τέλος στην ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο

Ο κρατούμενος που πήρε τον φύλακα όμηρο ζητούσε τη μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο φύλακας που κρατήθηκε όμηρος για πολλές ώρες στη φυλακή του Μαν της Γαλλίας αφέθηκε ελεύθερος από τον κρατούμενο, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

«Τέλος της ομηρίας στο Κέντρο Κράτησης του Μαν. Χάρη στην ψυχραιμία του προσωπικού και στο θάρρος του φύλακα που είχε συλληφθεί όμηρος όλα τελείωσαν αίσια», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης τη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, RAID.

Σύμφωνα με τον Βενσάν Λε Ντιμέτ, έναν φύλακα και συνδικαλιστικό εκπρόσωπο, ο κρατούμενος, που βρισκόταν μπροστά στην πόρτα του κελιού του, «έβαλε ένα ψαλίδι στον λαιμό του φύλακα».

«Ένας δεύτερος κρατούμενος επέστρεψε στο κελί με τον δράστη και τον φύλακα. Ένα τρίτος κρατούμενος, που βρισκόταν ήδη στο κελί, πήρε τα κλειδιά του φύλακα και πήγε να τα παραδώσει στον επικεφαλής του κτηρίου για να του ανακοινώσει την ομηρία», είπε ο Λε Ντιμέτ.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως στη φυλακή στο Μαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 520 κρατούμενοι ενώ το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα έχει ονομαστική χωρητικότητα 398 θέσεων.

Σχετικές ειδήσεις