ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αβάσταχτος ο πόνος στις κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού (pics)

Ιταλία: Αβάσταχτος ο πόνος στις κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού (pics)

Απαρηγόρητοι, οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.

Οι Ιταλοί κήδεψαν 38 θυμάτα του σεισμού που έπληξε το Αματρίτσε και άλλες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, την νύχτα της 24ης Αυγούστου.

Συνολικά, στο Αματρίτσε και στο χωριό Ακουμολι έχασαν την ζωή τους 231 άτομα, αλλά οι υπόλοιπες οικογένειες δεν θέλησαν να γίνει η κηδεία των συγγενών τους με δημόσια δαπάνη.

Ο καθολικός επίσκοπος της περιοχής, Ντομένικο Πομπίλι, κατά την έναρξη της τελετής, θέλησε να αναγνώσει όλα τα ονόματα των θυμάτων που προκάλεσε το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ήταν παρόντες, μεταξύ των άλλων, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η πρόεδρος της βουλής Λάουρα Μπολτρίνι.

Στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς, αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να στήσουν, μέσα σε λίγες ώρες, δυο τεράστια υπόστεγα κάτω από τα οποία έχουν τοποθετηθεί τα φέρετρα και έχουν συγκεντρωθεί, την ώρα αυτή, εκατοντάδες άνθρωποι.

«Ο σεισμός δεν σκοτώνει, υπάρχει πριν να εμφανισθεί ο άνθρωπος στην γη. Σκοτώνουν, θα έπρεπε να πούμε, τα έργα του ανθρώπου», είπε με έμφαση ο επίσκοπος Πομπίλι. Ζήτησε, παράλληλα, «η όλη πορεία της ανοικοδόμησης να μην μετατραπεί σε πολιτική αντιπαράθεση και ούτε σε μια κάποια μορφής πλιάτσικο», τονίζοντας ότι «ο μόνος στόχος, τώρα, πρέπει να είναι η αναγέννηση της μεγάλης ομορφιάς των περιοχών αυτών».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχετικές ειδήσεις