ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εμείς σκοτώσαμε τον υπαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Ρωσία: Εμείς σκοτώσαμε τον υπαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού «ενώ επιθεωρούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Η αεροπορική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, ο εκπρόσωπος και υπαρχηγός της οργάνωσης Άμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Ο Αντνάνι ήταν μεταξύ των 40 μαχητών του ΙΚ που στοχοθετήθηκαν την Τρίτη (30/08)από ένα βομβαρδιστικό Su-34 κοντά στο χωριό Μααρατάτ Ουμ Χος, στην επαρχία του Χαλεπιού. «Μεταξύ των τρομοκρατών που εξοντώθηκαν βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές, και ο πολέμαρχος Άμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, γνωστός ως ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το βράδυ της Τρίτης το ΙΚ ανακοίνωσε ότι ο Αντνάνι σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού «ενώ επιθεωρούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις». Δεν διευκρίνισε όμως ούτε το πότε σκοτώθηκε ούτε τις συνθήκες του θανάτου του.

Αμέσως μετά, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές πραγματοποίησε μια αεροπορική επίθεση στο βορειοανατολικό Χαλέπι με στόχο τον Αντνάνι, προσθέτοντας όμως ότι το αποτέλεσμα του πλήγματος αυτού ήταν ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο Αντνάνι, που ήταν γνωστός στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ως «ο υπουργός επιθέσεων» του ΙΚ, ήταν εκείνος που είχε καλέσει τους υποστηρικτές της οργάνωσης να δράσουν στις χώρες καταγωγής τους χρησιμοποιώντας όποιο μέσο έχουν στη διάθεσή τους (μαχαίρι, πέτρες ή αυτοκίνητο) εναντίον των πολιτών των χωρών-μελών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό.

Σχετικές ειδήσεις