ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Στα «μαλακά» η εικονολήπτρια που κλώτσησε μετανάστες

Ουγγαρία: Στα «μαλακά» η εικονολήπτρια που κλώτσησε μετανάστες

Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν για διατάραξη της τάξης συμπίπτουν με την έξαρση των πολιτικών εντάσεων στην περιοχή όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Οι εισαγγελικές Αρχές σήμερα κατηγορίες για διατάραξη της τάξης στην εικονολήπτρια που κατηγορείται ότι κλώτσησε και έβαλε τρικλοποδιά σε μετανάστες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την αστυνομία κοντά στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία πέρυσι.

Η Πέτρα Λάζλο απολύθηκε από τη δουλειά της στον τηλεοπτικό σταθμό N1TV, ο οποίος συνδέεται με το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, μετά το βίντεο που προβλήθηκε ευρέως στο Ίντερνετ και το οποίο τη δείχνει να κλωτσάει ένα κορίτσι και έναν νεαρό άνδρα.

Στην Ουγγαρία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου για να αποφασίσουν οι πολίτες αν η χώρα τους πρέπει να αποδεχθεί τις ποσοστώσεις της ΕΕ για την υποδοχή μεταναστών.

Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, βγήκαν από τη ζώνη κράτησης και κατευθύνθηκαν προς την κοντινή πόλη Σέγκεντ, τον περσινό Σεπτέμβριο.

Η Λάζλο βρισκόταν ακριβώς πίσω από τους αστυνομικούς και βιντεοσκοπούσε τους μετανάστες την ώρα που έτρεχαν.
«Καθώς βιντεοσκοπούσε κλώτσησε έναν νεαρό άνδρα στην κνήμη με μια γρήγορη κίνηση με το δεξί της πόδι ενώ κλώτσησε επίσης και ένα μικρό κορίτσι κοντά στο γόνατο με το δεξί της πόδι», δηλώνουν οι εισαγγελείς σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για ένα έγκλημα μίσους που είχε ρατσιστικά κίνητρα, προσθέτουν.
Η Λάζλο δεν σχολίασε σήμερα την είδηση αυτή. Πέρυσι είχε δηλώσει στην εφημερίδα Magyar Nemzet ότι αισθανόταν τύψεις γι' αυτό που είχε συμβεί.

«Έχω πραγματικά σοκαριστεί από αυτό που έκανα και από αυτό που μου έκαναν», είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα. «Δεν είμαι άκαρδη ή ρατσίστρια. Είμαι μια γυναίκα, μια μητέρα μικρών παιδιών, που έκτοτε έχει χάσει τη δουλειά της και που πήρε μια κακή απόφαση σε κατάσταση πανικού».

Οι εισαγγελείς σημείωσαν επίσης ότι η Λάζλο δεν είχε κλωτσήσει έναν άνδρα που μετέφερε ένα μικρό παιδί, απορρίπτοντας μια από τις κατηγορίες που της είχαν προσάψει κατά τη θύελλα που είχε ξεσπάσει πέρυσι στο Διαδίκτυο εναντίον της.

Ο άνδρας τον οποίο κλώτσησε η εικονολήπτρια, ένας προπονητής ποδοσφαίρου ονόματι Οσάμα Άμπντουλ Μόχσεν, πήγε στη συνέχεια στην Ισπανία όπου μια αθλητική σχολή προσεφέρθη να του βρει δουλειά.

Σχετικές ειδήσεις