ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Μάλλον σκοτώσαμε αμάχους στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία»

ΗΠΑ: «Μάλλον σκοτώσαμε αμάχους στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία»

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε χθες ότι τρεις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Συρίαπρόσφατα μπορεί να έχουν σκοτώσει άμαχο πληθυσμό.

Η κεντρική διοίκηση των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε σε γραπτή δήλωση ότι οι επιθέσεις κοντά στη Ντάιζ Αζ Ζορ στις 7 Σεπτεμβρίου, κοντά στη Ράκα στις 10 Σεπτεμβρίου και κοντά στην Ας Σαντάντα στις 12 Σεπτεμβρίου μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο άμαχου πληθυσμού.

Στο μεταξύ, η εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Συρία με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται ως επί το πλείστον, όπως βεβαίωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος είπε ότι από νωρίς τη Τρίτη έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση της βίας στη Συρία, με ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά. Τα φορτηγά του ΟΗΕ που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα κινηθούν πολύ σύντομα, τόνισε ο ντε Μιστούρα, και θα παραδώσουν υλικά ακόμα και στο ανατολικό Χαλέπι, το τμήμα που βρίσκεται σε αποκλεισμό από τους Σύρους αντάρτες.

«Πηγές στο έδαφος, που έχουν την σημασία τους, ανάμεσα τους και μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, σημειώνουν πως η κατάσταση βελτιώθηκε δραστικά χωρίς την ύπαρξη αεροπορικών επιδρομών», συμπλήρωσε ο ειδικός απεσταλμένος χθες (13/9), από τη Γενεύη.

Σχετικές ειδήσεις